A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Creating default object from empty value

Filename: controllers/services.php

Line Number: 44

Telemark Opplevelser | telemark-opplevelser.no

Årestua på HovdestaulFinn roen på den fantastiske setervollen i Fjøsbudalen. Sabotørhytta, som tungvannssabotørene overnattet i natten før aksjonen på Vemork, ligger her.

Telemark Opplevelser as har bygget ei Årestue ved Hovdestaul i Fjøsbudalen/Stavdalen. Bygget sto ferdig i 2006. Vertsparet Jon og Tone Haukåssveen, som eier Telemark Opplevelser ønsker grupper velkommen til en tur i sabotørenes fotspor!

 

ARENA FOR DEN GODE SAMTALE

Sabotørene på Rjukan hadde et klart definert mål som de som kjent nådde. Trolig lå det mange gode samtaler til grunn for resultatet.

Lederfilosofien som ble benyttet sikret et vellykket sabotasjeoppdrag. Lederen for Grouse, gruppen som forberedte aksjonen, hadde en ledelsesform der den enkeltes sterke sider ble utnyttet, forteller Jon Haukåssveen.

TØYE GRENSER

Gjennom Telemark Opplevelser as inviterer ekteparet Tone og Jon Haukåssveen til et bedriftsutviklingsprogram med "i sabotørenes fotspor" som bakteppe - en begivenhet som førte til en av annen verdenskrigs mest kjente og spektakulære sabotasjeaksjoner.

- Vi går den helt originale sabotørruta, en rute som mange ser på som en utfordring, sier Tone Haukåssveen, som er veileder i friluftsliv.

- Målet med den fysiske utfordringen er ikke at deltakerne skal sprenge grenser, men å tøye dem litt, presiserer hun.

UFARLIG KOMMUNIKASJON

- vi ønsker å lede deltakerne i en innovativ prosess, sier Jon som forteller at bedrifter de jobber med gjerne har foretatt en temperaturmåling i egen bedrift i forkant.

Dermed kan ekteparet Haukåssveen være en katalysator for en målrettet og fruktbar diskusjon rundt ulike problemstillinger bedriften selv velger - generell menneskelig atferd, metoder for måloppnåelse eller fokus på andre elementer gruppa ønsker å drøfte.

- Ved å fokusere på de opplevelsene sabotørene hadde som gruppe, tar vi utgangspunkt i en annens historie - vi snakker i tredje person. Med naturen som kulisse skapes en arena som ufarliggjør kommunikasjonen, sier Jon som forteller om et miljø for personslige prosesser der de involverte blir kjent med hverandre på en annen måte enn på jobben.

EVALUERING

Jon Haukåssveen er en forteller, men velger å ikke innta foredragsholderens rolle.

- Det er gjennom samtaler vi kan dele erfaringer og kunnskap, sier han. Og fjellklatreren med lang erfaring innen organisasjon og ledelse vet hva han snakker om. Selv har han deltatt i en rekke klatreekspedisjoner - både ekspedisjoner som lyktes i å nå sitt mål, og ekspedisjoner med motsatt utfall.

- Det er viktig at vi i etterkant ser på hva som eventuelt gikk galt, og hva som skal til for å lykkes i framtida, sier Jon som mener at metoden har en naturlig overføringsverdi til gruppas funksjonalitet i bestrebelsene etter bedriftens måloppnåelse.

ÅRESTUA

I en sekskantet Årestue på en vakker setervoll med fantastisk utsikt mot gaustatoppen - den riktige siden av toppen i følge Tone - serverer Telemark Opplevelser et lunsjmåltid rundt åra, langt på siden av det sabotørene trolig fikk å spise.

- Her kan vi servere fjellets delikatesse som reinsdyr, ryper, fjellørret og multer,  forteller Jon.

- Vi ønsker å tilby kontraster - det å nyte etter å ha kommet inn fra en tur i fjellet. Å ha det behagelig til det kjedsommelige skaper ingen nytelse, mener Tone

 

comments powered by Disqus

Strikk- hopping

Et av verdens råeste strikkhopp, langt fra det høyeste, men følelsen kan slå det meste. Dette er rått og bør prøves. Sesongen vår varer fra første helgen etter 17. mai og ut september.

I sabo- tørenes fotspor

Ekte opplevelser! Passer godt for bedriftsgrupper, vennegrupper, skoleklasser etc.

Isklatring

Guiding på is - for erfarene og nybegynnere.

Bedrift- sutvik- lings- program

Firmaaktiviteter, foredrag og lysbilder

Klatring på klippe

Fjellklatring er å leke i naturen!

Årestua på Hovdestaul

Finn roen på den fantastiske setervollen i Fjøsbudalen. Sabotørhytta, som tungvannssabotørene overnattet i natten før aksjonen på Vemork, ligger her.

Spennende tur på eggen av Gausta- toppen!

Fantastisk flott tur med utsikt: 1/6 del av Norge!